2 de març del 2007

Una d'Hoquei Taula

Hombre! Com no us havia de dir res sobre el rei dels esports?
D'entrada haureu notat que l'he anomenat "hoquei taula", en comptes d'"air hockey", com s'havia anat fent des del 2002 fins ara. Això es deu a una nova tendència que està guanyant adeptes en el si de la comunitat airhockera de casa nostra, segons la qual el nom catalanitzat té més ganxo i s'identifica millor per part d'aquells que no coneixen el nostre esport. Així que jo ja us el vaig introduint, hehehe.

Doncs bé, què passa al món de l'hoquei taula? Us ho resumeixo tot seguit:

- A Catalunya: Air Hockey Catalunya, l'associació de referència de l'HT al nostre país, està en procés de reestructuració i d'eleccions a la presidència, que tindran lloc el proper 10 de març. Així doncs, s'escollirà una nova junta directiva que presentarà un ambiciós projecte per tal de fer de l'HT un esport conegut, practicat i respectat al nostre país (i arreu). En les properes setmanes també es definiran les competicions de la (curta) temporada 2007.

- A Sevilla: Després del IV Campionat de Sevilla (no oficial), la AASEE, una associació constituïda recentment per a promoure l'HT a terres andaluses, ha anunciat el començament de la primera Lliga d'hoquei a Sevilla.

- A Rússia: Podríem dir que són els que més s'han posat les piles en els últims mesos. Des de desembre de 2006, data en què van començar els setmanals de Sant Petersburg, ja porten 12 tornejos disputats. Sergey Gryaznov, Aleksandr Berezkin i Aleksey Sinitskiy són ara per ara els millors d'aquesta competició.

- A Veneçuela: L'antiga potència de l'HT sembla que torna a l'activitat després de sis anys d'aturada. Pedro Ramírez i Pedro Otero han tornat a jugar alguns partits oficials, i potser poden reactivar aquest país que, a finals dels '90 va revolucionar el món de l'HT.

- Als Estats Units: al centre de l'univers airhocker es viuen dos dels esdeveniments més importants de la temporada, tots dos a la ciutat de Las Vegas. D'una banda, el Tennis Channel Open Air Hockey Invitational Tournament, un torneig no oficial, però que es retransmet i es publicita al canal de tv per cable Tennis Channel. I a final de mes, el Campionat del Món, on es donaran cita les grans estrelles del nostre esport, alguns mestres semi-retirats i alguns nous valors de regions emergents com Boston o Maryland.

More news coming soon...