6 de març del 2007

Mahoma té una nova descendent

Ja sé que demostro una manca de reflexes imperdonable per a un blogaire com cal, però mira, m'ha semblat que avui era un bon dia per a fer-se eco de la notícia.


Resulta que ara fa una setmana el rei del Marroc Mohamed VI i la seva dona la princesa Lalla Salma (al Marroc no existeix el rang de reina) van tenir una filla, la princesa Lalla Khadija.


El naixement d'aquesta criatura no despertarà però els debats successoris que va despertar la princesa Elionor de Borbó (la filla de la Leti), ja que ha tingut l'encert (o no) de venir al món després del seu germanet gran, el príncep hereu Moulay Hassan, nascut el 2003.

Si una cosa diferencia les cases reials espanyola i marroquina és que la dinastia regnant al Marroc, els alauites, són (o diuen ser) descendents del profeta Mahoma. Això confereix al rei un caràcter de líder espiritual del país que sens dubte no té el JuanCa, per bé que aquest, tot i els esforços (?) del monarca marroquí, és molt més campechano. Ara que ho dic, si Joana I va ser "la Boja" i Jaume I va ser "el Conqueridor", passarà a la història Joan Carles I com "el Campechano"? O com "el dels Vint Duros"?


En qualsevol cas, molt em temo que els marroquins deuen haver tingut una bona sessió de bombardeig mediàtic amb la notícia del naixement de la princeseta. Un altre dia us explicaré els mecanismes de la propaganda reial al país d'origen de bona part dels nostres conciutadans.