9 de novembre del 2007

Banderes: Saint-Pierre i Miquelon

Continuem la ja mítica secció de banderes del món amb un canvi radical respecte a la primera que us vaig presentar. Si l'anterior era la simplicitat i la insipidesa feta bandera, avui anem amb una d'eròtico-festiva digna d'un treball escolar de primer d'ESO: la de Saint-Pierre i Miquelon.



Bé, això ens porta a una qüestió interessant: Què és Saint-Pierre i Miquelon? Doncs és un bocinet de França a Nord-Amèrica, unes illetes que hi ha a la costa est de Canadà i on s'utilitza l'euro, i la resta de la història ens l'explica la pròpia bandera.
Què hi tenim a la bandera? Tres mini-banderetes: de dalt a baix, la del País Basc, la de Bretanya i la de Normandia, i un barco. Com si d'un jeroglífic es tractés, podríem interpretar que es tractava d'una base de pescadors d'origen basc, bretó i normand. Doncs no anem gaire errats, en efecte, aquestes illes eren bases estacionals primer i permanents després de pescadors d'aquests orígens. Més concretament, els bretons i els normands es dedicaven a la pesca del bacallà, mentre que els bascos, amb la seva voluntat de diferenciació que els caracteritza, es dedicaven a la caça de la balena.

Disseny: 8
Simplicitat: 4
Originalitat: 9
Capacitat simbòlica: 10
M'agrada?: 8


PD: Aquesta bandera no és oficial, ja sabeu que l'estat francès és una mica especialet per aquestes coses...
PD2: Prenc nota de les vostres peticions: Nepal, Líban (no m'ho heu demanat explícitament, però m'ho apunto igualment), etc. Ja aniran sortint.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy bueno lo de las banderas, pero sobre todo me ha emocionado que Ronaldinho haya podido conocer a tu padre: ¡qué bonito!

Muy buenos los temas que expones, me gustan mucho. Aunque la encuesta ya está cerrada quisiera que hablaras de Gal-lesos. Y que de las banderas, nos cuentes algo de la bandera de "Las 7 estrellas verdes de Canarias".

Fran.

Albert Medrán ha dit...

un post interessant! sempre s'aprenen coses noves!

crec que has encertat: JC1 ha anat de poli malo i ZP de poli bueno... i si em preguntes la meva opinió, crec que en JC1 hauria d'haver estat calladet; que és el què li pertoca!

Mauro S.G. ha dit...

@Fran: Gracias! Tomo nota de tu petición de galeses y del tricolor canario, aunque ya te adelanto que el pones elementos verdes sobre un fondo azul va contra los principios de la vexilología ;-)

@Clausewitz: Gràcies! Doncs en part coincideixo en la teva apreciació, encara que segurament, la intervenció del rei tindrà un efecte positiu en la percepció popular de la monarquia.

Anònim ha dit...

Discrepo en el 8 al "disseny" xD

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

guapa no se....pero original seguroo

Mauro S.G. ha dit...

@Yuanga: argumentame tu discrepancia, por favor ;-)

@Andrea: ciertamente.