8 de novembre del 2007

Banderes: Líbia

Avui estreno aquesta secció sobre banderes amb una de senzilleta, ja que no disposo de massa temps com per extendre'm. La bandera de la Gran Jamahiriya Àrab Líbia Popular i Socialista, més coneguda per la majoria de mortals simplement com a Líbia.



Aquesta és la bandera, un rectangle de color verd. Volíeu simplicitat? Teniu simplicitat. Tota la del món i més.
El país de Mu'ammar al-Gaddafi (i no és una manera de dir, és que hi ha pocs països al món que siguin més del seu líder que aquest) va adoptar aquesta bandera el 1977 i va escollir el color verd per a simbolitzar la seva devoció a l'islam. Així de simple. A l'hora de la veritat, però, la imatge del seu líder simbolitza molt millor el país que la pròpia bandera.

Però posats a justificar, també podríem haver considerat com a vàlids els següents arguments:
- Que les platges líbies són aptes per al bany.
- Que són un país compromès amb l'ecologia.
- Que són comunistes i daltònics alhora.
- Que simbolitza les verdes praderies que caracteritzen el país.
- Que els van dir "no tindreu collons d'adoptar una bandera monocromàtica".

Anem a les (meves) valoracions. Van del 0 al 10 i no pretenen jutjar res més que la bandera, ni el país ni res més.

Disseny: 0
Simplicitat: 10
Originalitat: 0
Capacitat simbòlica: 5
M'agrada?: 0

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta sección de banderas me va a gustar. Empezar por la bandera de Libia (bastante curiosa) me parece bien ya que es muy característica, aúnque también hubiese sido curiosa comentar la de Nepal ;)

Aprovecho el *color* para explicar un chiste:
Esto es una pera que se cae del peral al suelo y se pega la gran (h)ostia. Las demás peras del árbol empiezan a partirse la caja y a señalarla. La pera del suelo las mira y dice: inmaduras!

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

sobre el chiste de yuanga..me hace acordar a una adivinanza que hacia yo de pequeña y enloquecia a mis amiguitos..que es naranja por dentro y naranja por fuera???? sin palabras..jajajaj sobre las banderas..ni idea que era esta..yo me hacia que tenia una pino o algo asi..y ahora wue lo pienso sera la de siria..pues no estoy como para mirar en google jajaja seguiremos comentando banderas entonces..besos

Mauro S.G. ha dit...

@Yuanga: ya habrá tiempo para múltiples banderas. La de Nepal, por supuesto, no puede faltar.

@Andrea: estás pensando o en la del Líbano o en la de Cascadia o en la de la Isla Norfolk o en la naval de Massachussets. Me da que te refieres a la del Líbano ;-)