8 de març del 2007

La religió evangèlica és la que més creix a Catalunya

Amb aquest titular podrien haver encapçalat els del 20 Minutos la notícia que avui incloïen a la part de baix de la pàgina número 3 de la seva edició d'avui. En comptes d'això, han preferit titular l'article amb la frase "Deu mesquites s'obren cada any a Catalunya", amb lletres ben grosses.
Molt bé, just després, enceten el cos de la notícia amb la frase "La religió evangèlica és la que més creix", també en negreta, però amb un tamany, una visibilitat i una jerarquia molt menor. Vale, anem a les xifres que el mateix article cita:

Mesquites: 139 (2004), 169 (2007). 30 més, increment del 22%.

Esglèsies evangèliques: 341 (2004), 453 (2007). 112 més, increment del 33%.

Humm... Totes dues tipologies de temple augmenten, lògicament, a conseqüència de la immigració, però en qualsevol cas, hi ha un major nombre i hi ha hagut un major increment de temples evangèlics que de musulmans, i malgrat això, 20M ha cregut convenient destacar en el seu titular l'increment d'aquests darrers. Alerta de biaix! :-D Què passa, què el rollo musulmà ven? Que fan més por les mesquites que les esglèsies evangèliques? Que ens provoquen major rebuig els "moros" q els "sudaques" o els gitanos? Doncs sí, un punt negatiu per al 20 Minutos, per sensacionalisme barat i per a contribuir a la sensació aquesta que té alguna gent (massa pel meu gust) que ens envaeixen els musulmans.

Per acabar, us poso el rànquing de llocs de culte a Catalunya, per què veieu què hi ha i què no hi ha tant:

Cristians catòlics: 2534
Cristians evangèlics: 453 (Testimonis de Jehovà: 147, Adventistes: 16, Mormons: 14)
Musulmans: 169
Budistes: 42
Hinduïstes: 30
Cristians ortodoxes: 18
Baha'ï: 10
Sikh: 6
Taoïstes: 6
Jueus: 4

D'aquest rànquing el que més em sobta és el baixíssim nombre de sinagogues jueves que hi ha a Catalunya: només 4. No deixa de ser curiós en un país on la comunitat jueva ha estat tan nombrosa i ha tingut una influència tan important en la seva cultura durant molts segles.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot heretges...

MaRiNa ha dit...

no se pq hi ha tan poqs sinagogues, pero poder tinc un motiu.
Prop de l'escola on he anat tota la vida hi ha la sinagoga de barcelona, desde fora no ho diries pas (si t'interessa esta al carrer avenir) i les mesures de seguretat que hi tenen son enormes!
davant an posat una plataforma com la dels busos pq cap cotxe no hi pugui aparcar, tota la zona vigilada amb cameres de seguretat, tot tancat i barrat (s'entra trucant al timbre), una cadena que delimita la zona d'entrada i depen de si hi ha algu important vigilants a la porta.
La por pot ser un motiu mes que evident! Jo hi ha passat 14 anys cada dia per davant un parell de cops.